Yapay zekâyı yalnızca otomasyon için değil, karar süreçlerinin kalitesini artırmak için kullanan OBASE, kurumlara stratejik avantaj sağlıyor. OBASE AIR platformu, veri, yapay zeka ve insan uzmanlığını bir araya getirerek şirketleri çıktı odaklı karar zekasıyla tanıştırıyor. Üretken yapay zekadan müşteri içgörüsüne kadar uzanan çözümleriyle OBASE, yeni katma değer fırsatları sunuyor.
Statista verilerine göre Türkiye’de şirketlerin yapay zeka teknolojilerine olan ilgisi ve yatırımları hızla artıyor. 2021 yılında operasyonlarında yapay zeka kullanan şirketlerin oranı %9,6 iken, bu oran 2024’te %22,3’e yükseldi. Türkiye’nin öncü yazılım ve bilgi teknolojileri çözüm sağlayıcısı OBASE, bu dönüşümün merkezinde yer alarak, geliştirdiği yapay zeka tabanlı çözümlerle şirketlerin karar alma süreçlerini yeniden şekillendiriyor. Tahminleme, görüntü işleme, doğal dil işleme ve üretken yapay zeka gibi farklı alanlara uzanan geniş bir teknoloji yelpazesi sunan OBASE, kurumların daha öngörülü kararlar almasını, çevik biçimde hareket etmesini ve operasyonlarını daha etkin yönetmesini sağlıyor. Ayrıca, yapay zeka uygulamaları çoğu zaman süreç otomasyonuna odaklanırken, gerçek kazancı ise karar sonuçlarının yarattığı katma değer oluşturuyor. Bu noktada OBASE AIR platformu, kuruluşları süreç-odaklı yaklaşımdan çıktı-odaklı dönüşüme taşıyan yeni nesil bir “karar zekası” yaklaşımı sunuyor.
“Çıktı odaklı yaklaşım karar süreçlerini iyileştiriyor”
OBASE Genel Müdürü Dr. Bülent Dal, dijitalleşmenin başlangıçta süreçleri hızlandırmaya odaklandığını, ancak asıl başarının kararların çıktılarının yarattığı değerde olduğunu vurguluyor. OBASE AIR platformunun avantajlarına dikkat çeken Dal, “Karar zekasını çıktı odaklı bir yaklaşımla yeniden tanımlayarak sadece süreçleri değil, kararların sonuçlarını yönetiyoruz. AI-first ve AI-ready mimarileriyle desteklenen OBASE AIR, talep tahmini ve tedarik zinciri optimizasyonu gibi karar odaklı yapay zeka çözümleri sunuyor. Agentic AI ile insan-makine iş birliğini güçlendirirken, sektörel paneller iş sonuçları ve değer yaratmaya odaklanıyor. Böylece müşteriler daha hızlı, bilinçli kararlar alıyor, müşteri memnuniyetini artırıyor ve sürdürülebilir büyüme sağlıyor” dedi.
“Çözümlerimizle müşteri içgörüsü elde etme aşamasına taşıyoruz”
Şirketlerin sadece müşteri odaklı olmasının da yeterli olmayacağını belirten Dal, ‘’OBASE olarak CRM Suite çözüm ailemiz ile şirketleri müşteri odaklılıktan müşteri bilinçliğine sahip hale getiriyoruz. Müşteri odağıyla başlayan dönüşüm yolculuğu, Predictive Insights çözümü Claritan sayesinde müşteri içgörüsü elde etme aşamasına taşınıyor. Bu sayede kurumlar müşterinin ihtiyaçlarını daha iyi öngörerek tüm organizasyonlarında gerçek bir farkındalık oluşturuyor. Ayrıca, Agentic AI platformumuz OBASE AIR ve Kampanya Orkestrasyonu ürünümüz Promni ile kuruma yayılan bu farkındalığı davranışa dönüştürerek, gerçek zamanlı müşteri etkileşimleri üzerinden kişiselleştirilmiş deneyim önerileri sunuyoruz. Böylece tüm kurumun ortak bir müşteri bilinciyle hareket etmesine yardımcı oluyoruz’’ ifadelerini kullandı.
“Yapay zekadaki yenilikleri stratejik uygulamalar olarak görüyoruz”
OBASE, önümüzdeki dönemde üretken yapay zeka teknolojileriyle müşterilerinin operasyonel süreçlerini daha fazla otomatikleştirmeyi hedefliyor. Konuya ilişkin OBASE Sektörel Çözümler ve Veri Analitiğinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Öztürk, şunları söyledi: “Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda, üretken yapay zeka ile süreçleri otomatize eden, akıllı sohbet botlarıyla müşteri deneyimini geliştiren ve Agentic AI ile belirli görevleri otonom biçimde yürüten uygulamalar geliştiriyoruz. Yapay zeka alanındaki yenilikleri sürekli takip ederek, bu ihtiyaçlara en uygun, en hızlı ve maliyet etkin çözümleri sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz de yapay zeka çözümlerimizi yalnızca teknolojik araçlar olarak değil, kurumların iş süreçlerine doğrudan değer katan, operasyonel verimliliği artıran stratejik uygulamalar olarak konumlandırıyoruz. Bugün veri tabanlarıyla doğal dilde sohbet ederek analiz yapılabiliyor, çağrı merkezi kalite süreçleri üretken yapay zeka ile otomatik değerlendirilebiliyor. Ek olarak, binlerce müşteri yorumu anında analiz edilerek markaların müşteri algısı ve olası kriz riskleri gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor.”